Udgivet i

Bryde isen og vinde Over klienten

Uanset hvor du slår disse dage vil du finde artikler om hver business strategi og taktik til mand fra hvordan man laver en stor præsentation til strategier for succes hele vejen til forhandlingerne og efterforskning og få en klient til at begå. Men næppe nogen berører emnet bryde isen med en ny klient og vinde dem over.

Eksperter siger, at det tager kun tre sekunder for at gøre et første indtryk. Det gør ikke give dig meget tid at blænde en person med din professionalisme og polsk, især da det er så svært at ændre et første indtryk. Naturligvis det efterlader de fleste af os en smule bekymret når mødet nogen for allerførste gang, især hvis en masse ridning på din præsentation.

Da din succes bygger stærkt på din tilgang sammen med din forståelse af den potentielle kundes mål og formål, er det op til dig at planlægge det første øjeblik at bryde isen. Hvis du undersøge tilgang og attitude af top producenter vil du opdage, at de alle bruge nogle lignende strategier for møde- og hilsen en ny klient. Fordi de ved, hvor vigtigt det er at forberede det første møde og hvor vigtigt det er at bryde isen korrekt, de kommer godt forberedt.

Derfor, om din kommunikation begynder med en simpel e-mail-meddelelse, telefonopkald eller person til person besøg, den første kontakt er det vigtigste. Hvordan du præsenterer dig selv sammen med de spørgsmål du stiller, bestemmer din succes. Og mens der er ingen garanti for, at enhver én strategi vil arbejde hver gang anvender følgende par teknikker vil bidrage til at gøre et indtryk der helt sikkert vil påvirke din næste præsentation.

Gør din første møde tæller!

Den første og vigtigste strategi for at bryde isen er at være fuldt forberedt. Og den bedste måde at forberede er ved at vide alt, hvad du kan om den virksomhed eller person, du planlægger at adresse. Gennemføre nogle indledende forskning om virksomheden og individuelle før en aftale, så du føler dig sikker, når du foretager den første kontakt. BIOS eller artikler om personen bogføres ofte på internettet, så det er som regel nemt at finde oplysninger. Ved at kende virksomhedens historie eller noget om enkelt, vil du være bedre i stand til at vide hvad udsigten behov. Stifte bekendtskab dig med udsigten åbner vejen for samtale.

For at få respekt for en potentiel kunde, er der meget mere at kommunikere end bare ord. Dit kropssprog og din tone taler så højt som de ord, du siger, skal derfor hver præsentation tilbydes med livsglæde og selvtillid. Overflødigt at sige, er din generelle udseende kritisk vigtigt at den måde du præsenterer dig selv. Følelse godt om dit udseende er kritisk vigtigt at den måde du præsenterer dig selv. Faktisk kan tillid du føler både dig selv og dit produkt godt være den primære ingrediens for at vinde over en potentiel kunde. Når man taler om dit produkt og din service, er det din selvtillid og tro på dit produkt, der gør det meste af den sælger. Så i løbet af det første øjeblik af møde, hilse personen med et fast håndtryk med god øjenkontakt. Stand og gang høje, at holde skuldrene tilbage og hovedet oprejst. Og glem ikke at smile.

Vi hører en masse i dag om værdien af forbinder med en person, men hvad betyder det egentlig? En forbindelse kommer når to mennesker mødes om fælles fodslag. En måde du kan forbinde med en potentiel udsigt er ved at være dit autentiske selv. Give din personlighed, integritet og sans for humor at skinne igennem. Hvis du møde er tilknappet eller svært at forbinde med, kan de bare brug for lidt mere overbevisende. Så i stedet for at springe lige i salgspræsentation det øjeblik, du begynder at tale, tale først om nogle gensidigt interessante emner af samtale. Hvis du gjorde dit hjemmearbejde du vide allerede noget om virksomheden eller personen, derfor kan du prøve åbningen på en lys tone. Efter et par minutter, når du har haft tid til at slappe af og etablere rapport, kan du starte i præsentationen.

Der kan være tidspunkter, hvor du mødes med en klient og du ikke føler en umiddelbar forbindelse. Selv om din første indskydelse er at køre og finde nogen, der er en smule mere kompatible, kan måske du overveje, der har set på situationen fra et nyt perspektiv. Anser det for en udfordring. Forsøger at finde måder at få kontakt med personen og derefter opnå det kan være meget givende. Jo, din mission er at være den vigtigste ressource til din klient derfor dit mål er at imponere den potentielle kunde med din evne til at løse deres problemer. Omhyggelig opmærksomhed på hvad klienten virkelig behov ved at lytte aktivt. Ikke oversælge eller forsøge at overbevise klienten om, hvad du har er helt perfekt for dem. Klart og tydeligt hvordan vil du være i stand til at hjælpe klienten. Dybest set, før du afslutter på en potentiel kunde gøre dit bedste at få indsigt i kundens behov. Hvis det ikke virker, vil du vide, du gav det dine bedste skud.

Lytte til hvad din klient har at sige er meget vigtigt. Det kan være grundlæggende viden, at man skal lytte og ikke tale for meget, men i vores begejstring at sælge vi glemmer ofte at lytte. Når man betaler opmærksomhed til samtale, lære du en masse om den potentielle kunde. Derfor er en god tommelfingerregel at lytte mere, snak mindre og indsamle viden, som vil hjælpe dig med at forstå kundeemnets mål, vedrører og samlede behov. Stille spørgsmål, men sørg for at være opmærksomme på svarene. Derudover er brug fælles høflighed ved at lade udsigten ved, at du forstår hvordan kostbar tid til ham. Hvis du har anmodet om 30 minutter og den potentielle kunde er aftalt, overholde denne tidsramme.

Breaking the ice kan til tider synes at være en vanskelig opgave, men hvis du er virkelig engageret i at hjælpe din potentielle kunde, det vil ikke være svært. Være oprigtig, respektfuld og fordomsfri. Tage sig tid til at forstå kundens behov og de vil tage sig tid til at forstå din. Hvis du planlægge, forberede og styre den indledende bryde isen effektivt, vil den potentielle udsigt snart blive betragtet en veletableret forretningsforbindelse.